Menu

Campagnes ­tentoonstellingen

visuele communicatie

advies
grafisch ontwerp
typografie
online media

fotografie

Uwe Poth, Harrie Gerritz, Regionaal Archief Nijmegen, Ger Loeffen, Henk Braam, Paul den Hollander, Jannes Linders, Henny Ketelaar

Van abri's in het straatbeeld tot online media

Museum Het Valkhof

Goede communicatiemiddelen zorgen voor aandacht bij het publiek en dragen bij aan de visuele identiteit van een tentoonstelling en de uitstraling van het museum. Het ontwerp ontstaat in samenwerking met de conservator, de communicatieadviseur en in sommige gevallen de kunstenaar zelf. Het basisontwerp van het affiche is het uitgangspunt voor alle grafische uitingen zoals flyers/brochures, uitnodigingen tot vlaggen en online visuals.

Een of meerdere karakteristieke beelden of kunstwerken uit de tentoon­stelling maken onderdeel uit van het leadbeeld. Optimale aandacht voor de vorm, het beeld, de typografie, de compositie, de kleur en een consistente uitwerking van de middelen zowel in print als online zijn van belang en versterken de zeggingskracht. De abri's – deels in een serie gemaakt – verschijnen geregeld in het straatbeeld en op stations in de regio Arnhem-Nijmegen.